X


Tájékoztatás az óvodai felvételről

Tisztelt Szülők, kedves Micimackó Magánóvodás Gyerekek!

Az idei tanévben a Micimackó Magánóvodába (Kispestre és Lőrincre) a felvétel, a kialakult járványhelyzet miatt, az "Elérhetőség" menüpont alatt megtalálható óvodai jelentkezési lap és szándéknyilatkozat kitöltésével és visszaküldésével történik.
A visszaküldött jelentkezési lapokat minden esetben e-mail-ben visszaigazolom, kérdéseikkel, egyéb felvilágosítással kapcsolatban, kérem, hívjanak a +36/30 964-3597 -es telefonszámon.
Üdvözlettel:
A Micimackó Magánóvoda vezetősége

Az ablak bezárásához nyomja meg a feljebb található "X" gombot.
     
 
 
     
 

Nagy kerttel szegélyezett, esztétikusan kialakított óvodánkban, természetes anyagok felhasználásával berendezett, praktikus, formatervezett környezetbe várjuk a gyermekeket. Magánóvodánkban gyermekközpontú nevelés folyik, családias, nyugodt, derűs hangulatú kellemes légkörben, ahol a gyermekek kiegyensúlyozottsága, egészséges testi és lelki fejlődésük biztosítása a vezető és munkatársaink fő célkitűzése.

Idén nyárra elkészült a vizes játszóterünk, ahol a gyerekek kedvükre pancsolhatnak a jó időben. A vizes játszóteret összekombináltuk egy kresz pályával, igazi kresz táblákkal és működő jelzőlámpákkal, azért, hogy a gyermekek elsajátíthassák a helyes közlekedési szabályokat, és kedvükre biciklizhessenek, motorozhassanak, vagy akár rollerezhessenek a mozgásuk fejlődése érdekében.Az egészséges életmód kialakításának elengedhetetlen tényezői:

- a mindennapos, változatos testedzés
- a szellemi képességek és készségek fejlesztése hasznos és kreatív időtöltésekkel
- a mentálhigiénia biztosítása.

Óvodánkban korösszetétel szerint van kis csoport, középső és nagycsoport illetve vegyes csoport.

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekek életében az óvoda-, s az iskolakezdés ne egy hirtelen bekövetkező, s az életritmusukat, szokásaikat felborító, traumát okozó idegen hatás, hanem egy előre tervezett változás legyen, melynek kezdeti félelmeit és nehézségeit a fokozatosság, s a felkészülés feloldja, természetessé teszi. A kisgyermekek óvodai élete lépésről-lépésre kezdődik el, az úgynevezett szülői beszokatással, majd egy fejlesztő pedagógus segítségével, egy egyéni, iskolába lépésre való felkészítéssel ér véget.

A gyermekek által készített festmények a tanult versek, mondókák és énekek kíséretében mindig megtekinthetők az óvodai faliújságon, majd az óvodai évzáró után minden szülő kézhez kapja saját csemetéjének egész éves munkáit egy dossziéba fűzve.

Óvodánkban kialakítottunk saját sószobát, sóhomokozóval, ahol a gyerekek heti kétszer-háromszor sószobázhatnak egy héten. A só gyógyító ereje mindenki előtt ismert, így lehetőséget biztosítunk arra, hogy a gyerekek mindennapi életében jelen legyen. Alsó és felső légúti betegségekre, bőrbetegségekre, allergiás betegségekre elismerten jó megoldás a só terápia. A sószoba használata minden csoportnak adott, és térítésmentes.